Још пет дана конкурс за школовање на Војној академији :: Semberija INFO ::

 

Још пет дана конкурс за школовање на Војној академији


Министарство унутрашњих послова Републике Српске објавило је јавни конкурс за избор до пет кандидата из грађанства за упућивање на школовање и обуку на Војној академији Универзитета одбране, Министарства одбране Републике Србије, студијски програм академске студије Војно ваздухопловство – пилот хеликоптера.

Заинтересовани кандидати имају још пет дана да се пријаве на јавни конкурс, имајући у виду да рок за пријаву истиче у петак, 22. марта 2023. године.

Право учешћа на конкурсу имају кандидати који испуњавају све опште и посебне услове који су наведени у конкурсу који је објављени у дневном листу Глас Српске, a може се наћи и на интернeт страници Министарства унутрашњих послова Републике Српске www.mup.vladars.rs .

Селекција и избор кандидата састоји се из три дијела:

-први дио селекције кандидата реализује МУП Српске,

-други и трећи дио селекције кандидата вршиће се на Војној академији у Београду.

Селекција ће укључивати провјере знања из математике и провјеру физичких способности кандидата, те психолошку и медицинско-здравствену процјену.

Током процеса селекције врши се и безбједносна провјера кандидата.

Коначни избор кандидата који ће бити упућени на школовање утврђује МУП Српске.

Пријаве се могу достављати лично или путем поште на адреси: Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Управа за полицијско образовање, Бања Лука, Куљанска улица бб. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Све потребне информације заинтересовани кандидати могу добити на интернет страници Министарства унутрашњих пословца Републике Српске и путем броја телефона 051/330-801.

Одабарани кандидати ће, након заршеног школовања на Војној академији у Србији, бити распоређени у Министарство унутрашњих послова Републике Српске.
 
(РТРС)