„Објекат погођен“: Руси се огласили о нападу на Зеленског у Одеси :: Semberija INFO ::

 

„Објекат погођен“: Руси се огласили о нападу на Зеленског у Одеси


Извор: Глас Српске

​ОДЕСА - Руске трупе извеле су ракетни напад високе прецизности на хангар у Одеси гдје су се припремали беспилотни чамци Оружаних снага Украјине.

Ово се наводи у саопштењу Министарства одбране.

Ово саопштење долази након писања грчких медија да је гађана колона украјинског предсједника Владимира Зеленског и грчке делегације на челу са премијером Кирјакосом Мицотакисом који су боравили у Одеси.

Руске трупе извеле су ракетни напад високе прецизности на хангар у Одеси гдје су се припремали беспилотни чамци Оружаних снага Украјине, наводи се у саопштењу Министарства одбране .

"Оружане снаге Русије су данас у 11.40 по московском времену извеле ракетни удар високе прецизности на хангар у индустријској лучкој области Одесе, гдје су се вршиле припреме за борбену употребу беспилотних чамаца Оружаних снага Украјине", саопштило је одјељење.

Прецизира се да је циљ постигнут и објекат погођен.

Раније данас украјински ТВ канал "Публиц" је извјестио о експлозији у Одеси усред упозорења о ваздушном нападу.

Истовремено, медиј "Страна.уа" је писао да је у том тренутку тамо могао бити предсједник Украјине Владимир Зеленски, пошто су "очевици видјели његову колону".

Ову информацију индиректно су потврдили и грчки медији. Портал "Невсит.гр" пренио је да грчки премијер Киријакос Мицотакис планира да посјети Одесу и тамо се састане са шефом кијевског режима, чија је колона, према писању грчког медија Прототема, непосредно прије тога била подвргнута ракетном нападу.

Касније је "Канал 7. Одеса Неwс" објавио фрагменте брифинга предсједника Украјине и премијера Грчке, током којег је Зеленски изјавио да је не само чуо, већ и видио напад у Одеси, преноси "б92".