Говедарица: Додик кривац зашто нема Срба у Управном одбору Централне банке БиХ :: Semberija INFO ::

 

Говедарица: Додик кривац зашто нема Срба у Управном одбору Централне банке БиХ


„Највећу одговорност зашто данас нема Срба у Управном одбору Централне банке БиХ сноси српски члан Предсједништва БиХ који се понаша као искључиво СНСД-ов члан Предсједништва БиХ“ – казао је члан Предсједништва СДС реагујући на изјаве Милорада Додика о немогућности попуњавања српских мјеста у Управном одбору Централне банке БиХ.
 
„Љубиша Владушић и Триво Маринковић  смијењени су на приједлог Милорада Додика само из једног разлога, зато што нису чланови СНСД.  Дакле, смијењени су на незаконит начин и Додик је по ко зна који пут показао да он не бира колику ће штету направити Републици Српској и српском народу када треба да оствари неку своју или партијску корист“ – казао је члан Предсједништва СДС.
 
Говедарица каже да српски члан Предсједништва БиХ има потребу да манипулише и да кривицу  пребацује на бошњачког члана Предсједсједништва БиХ, коме је уз пут добро дошло да се у овом случају понаша као крајњи легалиста.
 
„Сматрам да би било крајње коректно да Предсједништво БиХ упозна јавност са  приједлогом одлуке о разрјешењу српских чланова Управног одбора Централне банке БиХ и комплетно образложење са свим оправданим разлозима за смјену Владушића и Маринковића из које ће бити видљиво зашто и због чега је Додик тражио њихову смјену“ – истакао је Говедарица.
 
Члан Предсједништва СДС позивао је Суд БиХ да овај предмет, за коју је већ изрекао привремену мјеру, стави у своје приоритете како би се проблем што прије ријешио.
 
„Недопустиво да Управни одбор Централне банке доноси било какве одлуке без српског народа. Једино на тај начин ће се исправити ова политичка глупост за коју је одговоран искључиво Милорад Додик“ – закључио је Говедарица. 
 
 
 СДС, Сектор за политику и медије