ЈЕДИНИ - СЕЋАЊЕ НА ТОШЕТА Премијера документарца сутра :: Semberija INFO ::

 

ЈЕДИНИ - СЕЋАЊЕ НА ТОШЕТА Премијера документарца сутра


Познати северномакедонски певач  Тоше Проески  изгубио је живот у 26. години, у саобраћајној несрећи у Хрватској.
Трагично настадали певач рођен је на данашњи дан, а сутра ће поштоваоци његовог лика и дела имати прилике да премијерно погледају документарни филм који је снимљен о њему.
 
Филм ће сутра бити приказан у Крушеву, родном граду славног певача. Филм о Тошету имаће прилику да погледа и публика код нас.

У документарцу под називом "Једини - сећање на Тошета"  о великом балканском певачу говориће његова породица, пријатељи и колеге. Сви они поделили су успомене и сећања на великог певача, а биће у филму ће бити приказани до сада никад виђени снимци и слике из њихове приватне архиве.
 
У првом документарном филму о Тошету своја сећања на Проеског поделили су Тони Цетински, Биљана Крстић, Јелена Томашевић, Бојан Маровић, Огњен Неделковски и многи други.

Премијера филма “Једини - сећање на Тођета” о сјајном певачу биће 26. јануара у његовом родном Крушеву, а  телевизијска премијера биће на Првој телевизији у недељу 28. јануара од 18.50.

Ауторка филма је Катарина Миловановић, сниматељ Срђан Прерадовић и монтажер Никола Успенски, који су део екипе емисије „Експлозив“.  У причи о Тошету Проеском гледаоци ће имати прилику да кроз саговорнике ауторке документарца Катарине Миловановић упознају овог великана.

(alo.rs)