Делегација бијељинске болнице на обиљежавању 9. јануара - Дана Републике Српске :: Semberija INFO ::

 

Делегација бијељинске болнице на обиљежавању 9. јануара - Дана Републике Српске


Директор бијељинске болнице, проф. др Златко Максимовић, заједно с помоћником директора, др Немањом Јанковићем, присуствовао је свечаностима поводом Дана Републике у Бањалуци. Данас је у Културном центру Бански двор одржана  церемонија додјеле одликовања заслужним институцијама и појединцима, а одликовања је додијелио предсједник Републике Српске, Милорад Додик.



На приједлог менаџмента бијељинске болнице, орденом Крст милосрђа одликован је проф. др. Небојша Тасић, специјалиста интерне медицине, субспецијалиста кардиолог и помоћник директора Института за кардиоваскуларне болести Дедиње. Професор Тасић дао је значајан допринос развоју лијечења кардиоваскуларних болести у ЈЗУ Болници "Свети Врачеви" Бијељина, те у развоју ове области и здравствене заштите у Републици Српској. Посебно се истиче његово оснивање првог центра за хипертензију, превенцију инфаркта и шлога (ХИСПА) 2013. године.



"Честитам професору Тасићу,  сараднику бијељинске болнице и личном пријатељу на заслуженом одликовању за неизмјеран допринос у развоју кардиологије не само у нашој болници, већ и цјелокупном здравственом систему Републике Српске.  Радујемо се даљњој успјешној сарадњи у напорима за унапређење медицинске праксе и здравља наших пацијената, “ рекао је директор бијељинске болнице проф.др Златко Максимовић. Максимовић је упутио честитке на одликовању сарадницима са Института за кардиоваскуларне болести Војводине из Каменице и Клиничког центра Србије,  проф. др Александру Реџеку и проф. др Милану Недељковићу. Централни догађај поводом обиљежавања 32. рођендана Републике Српске је свечани дефиле који се одржава на Тргу Крајине у Бањалуци.