Одузете патике вриједне 1,7 милиона марака :: Semberija INFO ::

 

Одузете патике вриједне 1,7 милиона марака


Foto: UIO BiH
Скоро 12.000 пари патика службеници Управе за индиректно опорезивање БиХ привремено су одузели на царини у Градишци, а укупна вриједност одузете робе већа је од 1,7 милиона марака.

Како су истакли, посебно је занимљиво што је увозник покушао "замаскирати" увоз фалсификата познатих свјетских брендова патика.

"Детаљним прегледом пошиљке која је била пријављена за увозно царињење у Царинској испостави Градишка пронађена је већа количина робе за коју се оправдано сумња да се истом повређују жигови познатих свјетских робних марки. Због тога је привремено задржано 11.716 пари патика које на себи носе жигове Нике и Пума, а чија се вриједност на тржишту процјењује на 1.757.400 КМ", наведено је у саопштењу.

Како објашњавају, спорна роба је задржана због основане сумње да је истом учињена повреда права интелектуалне својине, а о чему су се изјаснили заступници носилаца поменутих међународно регистрованих жигова.

"Царински органи ће предузети даље службене радње у складу са Одлуком о провођењу царинских мјера за заштиту права носиоца жига", истакли су из УИО БиХ.

(Независне)