Израел гађао Либан након ноћашњих напада Хезболаха :: Semberija INFO ::

 

Израел гађао Либан након ноћашњих напада Хезболаха


  Извор: Глас Српске

​ТЕЛ АВИВ, ГАЗА - Сукоб Израела и Хамаса ушао је у 75. дан.

Израелска војска је извршила ваздушни напад на Кафр Килу, либански град у близини границе са Израелом, саопштила је либанска новинска агенција Ал-Манар. 

Агенција која је повезана са милитантним покретом Хезболах тврди да су три пројектила погодиле празну кућу, преноси "Тајмс оф Израел".

Израелска војска се није оглашавала поводом овог удара, који долази након ноћашњих ваздушних напада Хезболаха на Израел.

Хезболах је послије поноћи испалио ракете на Киријат Шмону и друге градове на сјеверу Израела, након дана ескалације прекограничних напада између Израела и либанске милитантне организације.

Блинкен и министри спољних послова Француске, Немачке и Британије о Гази

Амерички државни секретар Ентони Блинкен разговарао је о израелско-палестинском сукобу са министрима спољних послова Француске Катрин Колона, Њемачке Аналеном Бербок и Велике Британије Дејвидом Камероном.

Блинкен је истакао посвећеност САД независној палестинској држави, нагласио важност хитног рјешавања хуманитарних потреба у Гази и поновио да су императиви минимизирање цивилних жртава и потреба да се спријечи даља ескалација сукоба, саопштио је Стејт департмент.

САД и даље подржавају рјешење палестинског питања са двије државе, иако су суочене са недавним поновљеним одбацивањем овог рјешења од стране високих израелских лидера, укључујући премијера Нетанијахуа.

Макрон: Борба против терориста не значи уништење Појаса Газе