Настављена позитивна пракса: "Бинго" радницима исплатио додатних 1.000 КМ :: Semberija INFO ::

 

Настављена позитивна пракса: "Бинго" радницима исплатио додатних 1.000 КМ


  Извор: Независне новине

ТУЗЛА - Највећа домаћа пословна групација "Бинго Гроуп", која је уједно и највећи инвеститор и послодавац у БиХ, исплатила је додатних 1.000 КМ својим запосленицима, а у ову сврху су издвојили више од 14 милиона КМ.

С обзиром на то да је Бинго групација која запошљава скоро 9.000 људи, није изненађење да се вијести брзо шире, а посебно у случајевима када су повезане са финансијским бенефитима.

Запослени у Бинго групацији су пренијели вијест да су уз редовну новембарску плату јуче на рачуне добили по додатних 1.000 КМ, а недуго након тога су из управе ове компаније потврдили ту информацију те истакли да је додатни износ уплаћен свим запосленима који раде у групацији дуже од шест мјесеци. 

Битно је појаснити да се ради о опорезивој исплати, тј. која није ослобођена плаћања доприноса, те ће Бинго на порезе уплатити и нешто више од шест милиона.

Тако је бх. трговачки гигант наставио позитивну праксу из преходне године, када су привредници били растерећени плаћања пореза на ову врсту исплате. Преостаје само да видимо да ли ће овај позитиван примјер пратити и остали бх. послодавци.