Уручено 60 позива Србима због барикада на сјеверу КиМ :: Semberija INFO ::

 

Уручено 60 позива Србима због барикада на сјеверу КиМ


  Извор: Танјуг / Глас Српске

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Адвокат Љубомир Пантовић изјавио је данас да је Дирекција за истрагу тешких кривичних дјела тзв. косовске полиције, по налогу Специјалног тужилаштва у Приштини ових дана уручила преко 60 позива људима са сјевера КиМ због барикада које су у децембру прошле године биле постављене у мјесту Рударе поред Звечана.

"Како сам успео да сазнам ради се кривичним делима против уставног поретка и углавном су ти људи позвани да се одазову суду у својству осумњичених лица", рекао је Пантовић након што је имао увид у један од уручених позива суда.

Срби са сјевера Косова и Метохије поставили су 9. децембра 2022. године барикаде у мјесту Рударе на сјеверном дијелу Косова и Метохије, а због хапшења бившег припадника Косовске полиције Дејана Пантића на прелазу Јариње, због навода да је, "организовао терористички напад на просторије ЦИК на сјеверу Косова". 

Барикаде су уклоњене пар дана пред почетак 2023. године након што су добили међународне гаранције да ће њихови захтјеви да се ослободе ухапшени Срби и не процесуирају учесници протеста, бити испуњени.