Колика је плата кувара у Њемачкој :: Semberija INFO ::

 

Колика је плата кувара у Њемачкој


FOTO: Ilustracija
У АРД-овој серији "Лохнт сицх дас" (Исплати ли се), двадесетседмогодишњи кувар Никлас открива како у хотелу са пет звјездица мјесечно зарађује 2.700 евра бруто.

Никлас ради у хотелу у Куксхавену у Доњој Саксонији. Млади кувар је задужен за прилоге, поврће, супе и вегетаријанска јела, преноси Феникс магазин.

"Мој посао кувара је, рекао бих, врло стресан јер је психички и физички захтијеван. Дакле, имате пуно стреса и носите дио посла са собом кући", рекао је Никлас.

Никлас истиче да се већ навикао на рад током празника и да би му помоћ за рад недјељом и празницима олакшали стрес.

"Одмор ми више и није нешто посебно", рекао је млади кувар који, иако ужива у свом послу, напомиње да има још простора за напредак, поготово када је у питању плата.

"Много тога се још мора догодити прије него што будем задовољан, укључујући и плату", каже Никлас.

Мјесечно прима 2.700 евра бруто, с додатним сатима тај износ дође и до 2.790 евра, што му на крају доноси нето приход од 1.930 евра.

"Јако сам амбициозан. За мене увијек постоји корак даље", рекао је Никлас.

Каже да се не ослања на напојнице јер оне увијек варирају.

Ипак, Никлас је увјерен да се његов рад свакако исплати. Истиче да ужива у свом послу, да се добро слаже са својим тимом и да му је посао занимљив. Иако жели већу плату, вјерује да ипак добро зарађује, али његова амбиција је далеко од задовољења.

(Глас Српске)