Борис Лукета нови предсједник Младих Српске демократске странке :: Semberija INFO ::

 

Борис Лукета нови предсједник Младих Српске демократске странке


На Сабору Младих СДС одржаном у Источном Сарајеву изабрано је ново руководство, а за  предсједника Младих СДС изабран је Борис Лукета из Источне Илиџе, а за његовог замјеника Петар Вајић из Шамца.
 
Предсједник СДС Милан Миличевић је изјавио да се СДС из  изборног циклуса у циклус подмлађује што је прави рецепт за њену дуговјечност и опстанак на политичкој сцени Републике Српске.


 
Он каже да је посебно задовољан и фасциниран програмом који су предсједник и замјеник Младих СДС изнијели као свој предизборни програм прије самог гласања.
 
„Њихови програми веома су зрели и јасни са конкретним потезима, планом рада на терену и организацијом странке и припремама за све оно што нас очекује, а то су локални избори, а затим и општи избори“, нагласио је Миличевић.
 
Он наводи да је СДС  веома озбиљно и систематично је приступила унутарстраначким изборима који су проведени на демократски начин и истиче да је на то посебно поносан на Сабору Младих СДС на којем се бира предсједник и потпредсједник Актива младих СДС.
 
„Ово је нова снага и нова енергија ми смо ту као старији и искуснији да дамо неку ноту искустава али заиста са том енергијом можемо и знамо како ћемо напријед“, казао је Миличевић.
 
Борис Лукета, нови предсједник Младих СДС, је истакао да Млади СДС имају амбициозан план и програм рада и да слиједи конституисање  осталих органа странке по дубини.
 
„Ми млади ћемо бити десна рука орнима странке у припреми наредних избора. Ја не сумњам да ћу  имати једну одличну и одлучну екипу младих људи са којима ћу сарађивати. Оно што у суштини нас из СДС краси и по чему смо јединствени је наша идеологија и наше национално опредјељење које ми као СДС имамо. За нас је СДС породица  и главни покретачки механизам“, поручио је Лукета.
 
Замјеник предсједника Младих СДС Вајић Петар каже да му је велика част и задовољство што је изабран на ову позицију.
 
„СДС је странка у којој сам одрастао и ово је за мене части и изазов. Захваљујем се свим људима који су ми пружили подршку од руководства странке до делегата који су гласали за мој избор. Не сумњам да ћемо у овим изазовним временима наћи најбоље рјешење уз искуство лидера странке и уз нову енергију младих људи који су данас овде“, казао је Вајић.