Бањалучани побједници 56. "Зајечарске гитаријаде" :: Semberija INFO ::

 

Бањалучани побједници 56. "Зајечарске гитаријаде"



ЗАЈЕЧАР - Бањалучки бенд "Charna" по оцјени стручног жирија побједник је 56. "Зајечарске гитаријаде", најстаријег музичког фестивала у Европи.

У финалу овог реномираног музичког догађаја који сваке године окупља заљубљенике у музику и рокенрол алтернативну сцену, а који је одржан од 24. до 26. августа, осим "Charne" наспупили и "Echo Spiritus" (Нови Сад), "МК & Сасо Манге" (Бањалука), "Промонаел" (Бачки Петровац) и "Давид и Голијати" (Београд).

"Пуни смо утисака након што су нас организатори најстаријег фестивала Европи прогласили побједницима. Заправо, чини нам се да још увијек нисмо свјесни шта се десило. Некако, чини ми се да сваки музичар на Балкану, сваки онај клинац који је макар једном узео гитару у руке, да је имао жељу да наступи на овом фестивалу, јер дефинитивно носи статус култног музичког догађаја", казао је из Зајечара за "Независне" Давид Јојић, фронтмен "Charne".

Даље појапњава да је конкуренција са којом су се сусрели била озбиљно добра, те са су бендови из Београда, Новог Сада и других градова против којих су се такмичили веома добри музичари.

"Управо због тога ова побједа је још и слађа и на нашу радост титула најбољег бенда иде у Бањалуку. Бити најбољи на најстаријем музичком фестивалу у Европи је круна нашег рада и најбоља потврда да наша љубав према ауторском раду има смисао. Што се тиче наредних планова. Чим се вратимо у Бањалуку потрудићемо се да објавимо пјесме које смо недавно завршили, и онда нас чекају наредни наступи, јер по ријечима организатора 'Зајечарске гитаријаде' они желе да нас виде ускоро на другим музичким догађајима широм Србије", закључио је Јојић за "Независне".

Према оцјени публике најбољи демо бенд који је наступио на 56. "Зајечарској гитаријади" је "Промонаел", док је награда "Моша Раденковић" за најбољи вокал припала је Марку Келечевићу.


Независне новине