Маслинијада у Бару слави настарију маслину у Европи :: Semberija INFO ::

 

Маслинијада у Бару слави настарију маслину у Европи


Туристичка организација Бар у новембру мјесецу организује најпопуларнију барску манифестацију – Маслинијаду која је посвећена 2.242 године старој маслини, која је  уједно и најстарије стабло маслине у Европи.  На овој манифестацији која је спој добре забаве и модућности дегустације локалних производа очекује се велики бој посјетитеља, посебно из Босне и Херцеговине који су радо виђени гости на црногорском приморју.



Осим тога у овом периоду у граду Бару одржавају се познате манифестације попут Коштанијаде, Фестивала вина који на прави начин осликавају традиционално насљеће барске општине.



Иначе, град Бар који је ове године забиљежио рекордну посјету туриста за вријеме љетне сезоне, у постсезони свим туристима нуди разноврстан садржај, међу којима се посебно издваја Панорамска рута  на којој се може видјети спајање Скадарског језера са Јадранским морем, што је једна од најљепших природних атракција овог приморског града.

Такође, цијене смјештаја у овом периоду су и те како повољне, па се приватни смјештај може изнајмити по цијени од шест евра, хотели на бази полупансиона већ од 20 евра и слично.

Приморски градови у постсезони, а посебно за вријеме новогодишњих  празника су идеалан избор за одмор и провод, а судећи по све већем броју гостију из Босне и Херцеговине и Србије, Бар је постала омиљена дестинација за уживање.

Туристичка организација Бар/Семберија Инфо