Шведска домаћин музичког такмичења: Пјесма Евровизије слједеће године у Малмеу :: Semberija INFO ::

 

Шведска домаћин музичког такмичења: Пјесма Евровизије слједеће године у Малмеу


Слједеће године Пјесма Евровизије ће бити одржана у шведском граду Малмеу, саопштили су данас организатори маинфестације.
 
Како се наводи, полуфинала ће бити одржана 7. и 9. маја, а финале 11. маја у Малме арени, преноси шведски јавни сервис СВТ.

Поред Малмеа за државање Пјесме Евровизије били су заинтересовани Стокхолм, Гетеборг и Ерншелдсвик, међутим извршна продуценткиња музичке манифестације Еба Адилсон изјавиле је да је Малме изабран на конт свеобухватне процјене различитих опција.

Пјевачица Лорин (Лореен) недавном побједом у Ливерпулу са пјесмом “Таттоо” изборила је да Шведска буде домаћин 68. “Евровизије” слиједеће године, а извшни директор такмичења Мартин Остердал  је рекао да “Малме има посебно мјесто у историји такмичења као двоструки домаћин 1992. и 2013. године”.

– Узбуђени смо због повратка у овај жив и динамичан град, који је показао да посједује дворане и инфраструктуру савршене за постављање свјетски највећег музичког догађаја уживо. Посвећеност Малмеа диверзитету, инклузивности и иновацији савршено је у складу са духом такмичења –  навео је Остердал.

Представница Малмеа Катрин Стјернфелт Јамех је најавила да ће град испоручити исти запањујући осјећај као и 2013. али са новим искуствима 2024. године, пошто има “савремену и одрживу инфраструктуру, вољу и капацитет да припреми прави фестивал за све узрасте”.

Шведска је већ шест пута била домаћин Пјесме Евровизије. Три пута у Стокхолму, два у Малмену и једном у Гетеборгу.

(Танјуг)