Нормализован саобраћај ка Брадини, дуга колона на ГП Градишка :: Semberija INFO ::

 

Нормализован саобраћај ка Брадини, дуга колона на ГП Градишка


ИЗВОР: БИХАМК (Е.Д.)

Од 15 сати нормализован је саобраћај на дионици аутопуту А-1 од Тарчина ка Брадини. 

У већем дијелу земље саобраћа се по сухом или влажном коловозу, а до краја дана очекујемо кишу, па апелујемо на возаче да возе максимално опрезно и да вожњу прилагоде тренутним условима на путевима. Држите одстојање између возила и обавезно користите сигурносни појас.

На магистралном путу Кључ-Сански Мост (на улазу у Сански Мост) саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

Због оштећења моста на магистралном путу Рогатица-Устипрача возила до 30 тона саобраћају једном траком, уз ограничење брзине на 30 км/х, док је за возила преко 30 тона саобраћај обустављен.

У току су санациони радови на магистралним путевима: Тарчин-Коњиц, Тузла-Калесија (у насељу Миљановци), Кладањ- Власеница (Гојсалићи), Јелах-Добој (Каруше), Добро Поље-Миљевина, Јабланица-Потоци (у Доњој Јабланици), Бијељина-Рача, Чевљановићи-Нишићи, на кружном току на улазу у Босанску Градишку, као и у Сарајеву (на транзиту, од Бистрика према Врацама). На мјестима извођења радова саобраћа се успорено.

На граничном прелазу Градишка дуга је колона путничких возила на излазу из Босне и Херцеговине. На осталим граничним прелазима промет путничких возила повремено је појачан, али задржавања за сада нису дужа до 30 минута.

Забрањен је саобраћај за возила преко 5 тона највеће дозвољене масе на граничном прелазу Каракај (код Зворника). Теретна возила преко 5 т преусмјеравају се на граничне прелазе Братунац или Рача, док аутобуси могу користити ГП Шепак.

Због међународног празника рада 1. маја, сутра вече до поноћи забрањен је превоз експлозивних материја у Босни и Херцеговини.