Туристи окупирали Неум, хотелијери и угоститељи трљају руке :: Semberija INFO ::

 

Туристи окупирали Неум, хотелијери и угоститељи трљају руке


Неум је данас освануо сунчан и топао, а након дужег периода нестабилног времена, туристи коначно могу уживати у купању на угодних 26 степени.

Плаже су овог викенда пуне посјетиоца из Босне и Херцеговине, али и из Србије, Русије, Француске, Мађарске, Њемачке, Пољске...
 
Угоститељи и хотелијери су задовољни посјетом, а велики прилив туриста се очекује са побољшањем временских прилика и почетком годишњих одмора и у наредним данима.
 
"Временска прогноза донијела нам је лијепе вијести и апартмани су одмах попуњени. Надамо се да ће сунчано бити наредних седмица и мјесеци и да ће лијепо вријеме бити и у септембру", кажу из Вилле Габриел у Неуму. 
 
И угоститељи у Неуму коначно имају разлога за задовољство јер су њихови објекти добро попуњени.
 
Десет ћевапа са помфритом у једној од грил-пицерија у једином бх. граду на мору кошта 15 КМ, колико морате платити и за пилећи филе или пиззу цаприцциосу. Цијена хамбургера је 13 КМ, а лигњи на жару 24 КМ.
 
У Неуму се могу појести и добре пите. Прије три године отворена је бурегџиница Сарајка коју са доста успјеха води брачни пар Мелиха и Јасмин Мерџановић.
 
"Сунце је напокон огријало Неум и одмах је стигао велики број туриста. Ова сезона је мало лошије почела, али већ сада једва стижемо направити довољно јуфки за пите. Поносни смо на наш бурек, сирницу, кромпирушу и зељаницу", кажу из Сарајке.
 
Већ десетак година легендарни фудбалер Сарајева Предраг Пашић већину љета проводи у Неуму у којем је купио апартман.
 
Лијепо вријеме искористио је за сунчање и купање са супругом, али и малом пријатељицом Евом.
 
"У Неуму сам пронашао свој мир у љетним мјесецима. Коначно нам је стигло и љепше вријеме и одмах је Неум живнуо и пуно је туриста из цијелог региона и Европе", каже Пашић.
 
Завршетак магистралне цесте Столац-Неум, која је једини бх. град на мору повезала с остатком земље, увелико утиче на већу посјету, јер је путовање до Неума олакшано и доста брже.

(Независне)