Поплаве направиле хаос у Србији, ванредно у 50 градова и општина :: Semberija INFO ::

 

Поплаве направиле хаос у Србији, ванредно у 50 градова и општина


Данас је проглашена ванредна ситуација на цијелој територији града Крушевца и Бора, територијама општина Топола, Рача, Аранђеловац, Лебане, Рековац и Ариље, на дијелу територија општине Трговиште, Бојник, Дољевац и проширена са дијела територије општина Лучани, Александровац, Алексинац и Свилајнац на цијелу територију општина.

Како је саопштио МУП, на снази је укупно 50 ванредних ситуација и то за цијелу територију градова: Аранђеловац, Крушевац, Бора, Чачак, Лозница, Јагодина, Прокупље, Краљево.

Ванредна ситуација је и у општинама Александровац, Лучани, Топола, Рача, Лебане, Дољевац, Рековац, Ариље, Алексинац, Свилајнац, Параћин, Сокобања, Деспотовац, Сјеница, Коцељева, Владимирци, Бабушница, Бољевац, Врњачка Бања, Ћуприја, Ћићевац, Ражањ, Трстеник, Медвеђа, Куршумлија, Брус и Владичин Хан, Житорађа и Блаце.

Такође, овом мјером обухваћен је дио територија Града Шапца и Ужица, и општина Трговиште, Бојник, Пожега, Беочин, Ириг, Прибој, Жагубица, Ивањица, Косјерић, Варварин и Мајданпек.

Од 07:00 до 19:00 часова укупно је евакуисано 82 лица на територији Бора, Младеновца, Крушевца, Јагодине, Аранђеловца, Прокупља, Крагујевца, Мајданпека и Лазаревца, а од поноћи је евакуисано укупно 157 лица, додаје се у саопштењу.

Како је саопштио МУП, извршено је 27 црпљења воде на територији Пожеге, Бора, Лучана, Бојника, Рековца, Владичиног Хана, Сокобање, Смедерева, Свилајнца, Новог Пазара, Жабаре, Трстеника, Ариља, Младеновца и Лебана.

При томе је ангажовано 66 ватрогасаца-спасилаца, 28 возила и 32 пумпе.
 
(Танјуг)