Вучић: Србија ће увијек бити уз народ на КиМ, никада неће дозволити његов прогон :: Semberija INFO ::

 

Вучић: Србија ће увијек бити уз народ на КиМ, никада неће дозволити његов прогон


Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће Србија увијек бити уз свој народ на Косову и Метохији и да никада неће дозволити његов прогон, али да "увек и у сваком тренутку треба да поступамо најмудрије и најпаметније".

-Наша земља не сме да буде под ударом санкција. Може да буде уколико су потпуно измишљене и неоправдане, али да ми учинимо нешто, да томе допринесемо, не смемо ни на који начин. Морамо да чувамо целу Србију и њен напредак - поручио је Вучић, гостујући на РТС-у.

Говорећи о припадницима косовске полиције који су јуче ухапшени, рекао је да је могуће да они стварно нису знали гдје се налазе, али и да је могуће да су имали неке озбиљније планове.

-Могуће је да су имали неке озбиљније планове, јер смо нашли неке спискове Срба. То је оно о чему сам ја говорио, да су они имали одређене информације и да су неке људе чекали, да ли због ликвидације или потенцијалног хапшења, потпуно је свеједно. Апсолутно је непримерено - рекао је предсједник Србије.

Навео је да када неко упадне са таквим оружјем на територију коју контролишу ваше оружане снаге, тај чин прије свега морате да посматрате као терористички акт.

-Они за терористички акт оптужују Србе када их једним каменом гађају, а не када вам упадну са аутоматским пушкама и пиштољима - рекао је Вучић.

Додао је да су припадници косовске полиције савладани без иједног испаљеног метка, као и да се српска страна понашала одговорно и озбиљно, "онако како се једна суверена држава понаша".

Поручио је да „предстоји тешка борба и тешко време, али да сав тај терор треба издржати и сачувати мир и сигурност“, те да народ мора да буде уједињен и јединствен.

(Глас Српске)