Дачић: Освијестити младе да живот није видео игрица :: Semberija INFO ::

 

Дачић: Освијестити младе да живот није видео игрица


Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да млади, послије злочина у београдској основној школи и порука подршке на друштвеним мрежама малољетнику који је пуцао, морају схватити да живот није видео игрица.

- У видео игрици имате право да кренете из почетка. Оно што се дешава није стварност - рекао је Дачић реагујући на афирмативне и поруке подршке на друштвеним мрежама малољетном К.К. који је јуче убио осам школских другара и радника обезбјеђења у Основној школи "Владислав Рибникар" на Врачару. Дачић је истакао да послије овога ништа неће бити као прије, ни у тим породицама, ни у друштву. Он је навео да се послије трагедије у београдској основној школи намеће питање да ли ће то неко копирати, покушати да понови и како то спријечити, те да је неопходно расвијетлити све чињенице и околности које су довеле до злочина. Дачић је испричао да је приватно био у Клиничком центру Србије када су почели долазити родитељи тражећи своју дјецу и да не може ни да замисли њихови патњу.

- Видио сам их како унезвјерено трче, а послали су дијете у школу и ето то се десило, не из спољног свијета, него је то учинио школски друг - рекао је Дачић. Он је рекао да ову трагедију не треба политизовати и лицитирати оставком министра просвјете Бранка Ружића.

- Политизација ничему не води, шта ако Ружић да оставку? Овдје је ријеч о једној објективној одговорности. Друштвене мреже, интернет, разна остварења су теме којим друштво мора да се бави озбиљно и трајно, а не само у наредних десет година - рекао је он.

(РТРС)