СЕРТИФИКАТИ ЗА ЧЕТВРТУ ГЕНЕРАЦИЈУ ПОЛИТИЧКЕ АКАДЕМИЈЕ ПДП-а :: Semberija INFO ::

 

СЕРТИФИКАТИ ЗА ЧЕТВРТУ ГЕНЕРАЦИЈУ ПОЛИТИЧКЕ АКАДЕМИЈЕ ПДП-а


Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић данас је у Брчком уручио сертификате о завршеној Политичкој академији ПДП-а полазницима четврте генерације.
 
„У ПДП-у млади људи не само да имају шансу да остваре своје идеје, него их и подстичемо и охрабрујемо на то. Сигуран сам да ће велики дио младих људи који су данас добли сертификате бити кључни људи у локалним заједницама, те на републичком нивоу“, рекао је Бореновић и додао да је данас сертификате примила прва група академаца.
 
Он је нагласио да ПДП много улаже у политичку едукацију младих и најавио да ће бити омогућено похађање Политичке академије и наредне године.


 
Саша Чекрлија, директор Политичког форума ПДП-а, у оквиру којег дјелује Политичка академија, рекао је да је и академија, попут ПДП-а, отворена за нове људе:
„Наши полазници су и из других политичких странака, из НВО сектора, као и млади који тек желе да се политички активирају“, рекао је Чекрлија.
 
Полазници Политичке академије Ања Грубачић и Митар Видаковић истакли су да им је похађање академије омогућило да прошире своја знања и политичке вјештине:
 
„Учили смо о уставном уређењу, функционисању домаћих и међународних институција, наступу у медијима... Политичка академија ПДП-а је одлична полазна тачка за све који желе да се баве политиком“, истакли су.
 
Информативна служба ПДП-а