Гладном суграђанину напунили стан храном и вратили кредит :: Semberija INFO ::

 

Гладном суграђанину напунили стан храном и вратили кредит


Добар дан, неугодно ми питати. Имате ли некакве хране, паштете или саламе да издржим идућих 15 дана, док ми не дође накнада за боловање?

То је питање поставио један гладни мушкарац из Сплита прије неколико дана Јагоди Лацо, оснивачици удружења "Емпатија" из Сплита.

Сплићанин који је био гладан није тражио новац него паштете и саламу, а након што је прича објављена у медијима, догодила се "поплава" љубави и емпатије.

Не само да је господину осигурана храна довољна за три мјесеца него су Сплићани суграђанину успјели вратити и кредит због којег је био под запљеном, пише Слободна Далмација.

"Једно велико хвала свима. У контакту сам с нашим чланом који се обратио за помоћ. Не само да му је ријешена храна за идућа три мјесеца, неки су и особно ишли код њега. Ријешен му је и остатак кредита који није могао отплатити до краја, а тиме ће му се укинути и запљену коју је имао", каже Лацо.

Кеже да ју је одушевио молбом да људи не донирају више храну јер нема гдје с њом те да је добио и више од очекиваног.

"Дио хране подијелио је и с нашом чланицом, која такође није у бајној ситуацији. Предиван геста, зна он како је кад се нема! Велико хвала свима до неке нове приче", навела је Лацо.

(Независне)