Лавров: НАТО хтио да уништи Русију, али је на крају ујединио :: Semberija INFO ::

 

Лавров: НАТО хтио да уништи Русију, али је на крају ујединио


Фото - Танјуг / АП
ЊУЈОРК - НАТО је хтио да уништи Русију, али ју је на крају ујединио, изјавио је јуче министар спољних послова Русије на конференцији за новинаре у сједишту Уједињених нација.

"Пласирана је једна тако лијепа стилска фигура - ​​да је Русија хтјела да спријечи ширење НАТО. Прво, нисмо то толико желели, ни вјеровали да је потребно то спречавати. Лагали су, сада то сви знају, како што су касније лагали о Минским споразумима и о многим другим стварима", рекао је Лавров, преноси Спутњик.

Лавров је предочио да су западни лидери почели да говоре о Трећем свјетском рату, када је Руска Федерација "генерално ћутала" и изразио наду да ће Запад показати одговорност и да неће говорити о могућности избијања Трећег свјетског рата уколико Русија побиједи у Украјини.

Говорећи о најављеној контраофанзиви Кијева, министар Лавров је оцијенио као шизофрене изјаве Запада да ће преговори Руске Федерације и Украјине почети након тог догађаја и истакао да је један од циљева Русије да спријечи да "представници руске културе буду дискриминисани и истребљени у Украјини".

Према његовим ријечима, САД И ЕУ манипулишу украјинским питањем прибегавајући уцјенама и пријетњама како би скренуле пажњу земаља у развоју са проблема на Блиском истоку.

"Американци и Европљани искориштавају украјинско питање, покушавајући да уцијене и пријете земљама у развоју, скрећући њихову пажњу са проблема Блиског истока и других региона глобалног југа. Они им говоре да ће се све ријешити ако Русија буде поражена", рекао је Лавров, пренио је раније ТАСС.

"На тај начин кризе које земље у развоју већ дуго настоје да ријеше, постају предмет лицемерја и колонијалног инстинкта Запада који је опседнут својим себичним интересима да спроводи диктат цијелом свијету, игноришући културе и традиције других народа и исмијавајући међународно право", додао је Лавров.


Танјуг / Независне