Још једна жртва ТикТока: Дјечак преминуо због изазова у ком је требало да попије лијекове, његови родитељи упозоравају :: Semberija INFO ::

 

Још једна жртва ТикТока: Дјечак преминуо због изазова у ком је требало да попије лијекове, његови родитељи упозоравају


Џејкоб Стивенс (13) из америчке савезне државе Охајо умро је након што је покушао да испуни ТикТок изазов "Бенадрил Челинџ".

Он је попио око 15 таблета антихистаминика у покушају да изазове халуцинације.
 
Тинејџер је провео скоро недјељу дана на респиратору, али је изгубио битку за живот.
 
Болом сломљени родитељи преминулог тринаестогодишњака упозоравају друге родитеље на опасан тренд друштвених медија.
 
Џејкобов отац, Џастин Стивенс, рекао је за АБЦ6 да су се Џејкоб и његови пријатељи снимали док је покушавао да уради познати изазов са друштвених мрежа.
 
– Када је то урадио његово тијело је доживјело шок. Количина лијекова коју је попио била је превише за њега – рекао је он.
 
Након шест дана на респиратору, Џејкоб је умро. То је, како је његов ожалошћени отац рекао, био „најгори дан у животу“.
 
Трагедија је инспирисала Џејкобову породицу да укаже другим родитељима да би требало да прате онлајн активности своје дјеце како би избегли да и њихово дијете доживи исто.
 
Џејкоб није имао рецепт за лијек
 
Отац настрадалог дјечака покушао је да ступи у контакт са локалним властима, како би увели старосну границу за куповину лијека као што је Бенадрил.
 
Управа за храну и лијекове је подигла узбуну због предозирања која су посљедица „Бенадрил изазова“ на ТикТоку годинама уназад.
 
Бенадрил садржи дифенхидрамин, антихистаминик који привремено ублажава симптоме узроковане поленском грозницом, алергијама горњих дисајних путева или прехладом, као што су цурење из носа и кијање, преноси Блиц.
 
Дифенхидрамин је безбједан и ефикасан када се користи према препоруци, али веће дозе могу изазвати озбиљне срчане проблеме, нападе, кому или чак смрт.
 
Фирма која прави Бенадрил упозорила је на својој веб страници да је ово “опасан тренд и да га треба одмах зауставити”. Савјетовали су одрасле да га, као и друге лијекове, држе ван домашаја дјеце.
 
(Српска Инфо)