ЦИЉ ШАРОВИЋА САВЈЕТ МИНИСТАРА. НА СЈЕДНИЦИ ГО СДС НЕЋЕ БИТИ ИЗАБРАН ЗАМЈЕНИК ПРЕДСЈЕДНИКА СТРАНКЕ :: Semberija INFO ::

 

ЦИЉ ШАРОВИЋА САВЈЕТ МИНИСТАРА. НА СЈЕДНИЦИ ГО СДС НЕЋЕ БИТИ ИЗАБРАН ЗАМЈЕНИК ПРЕДСЈЕДНИКА СТРАНКЕ


Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
На конститутивној сједници Главног одбора СДС која је заказан за 1. септембар у сједишту ГО СДС Бањалука неће бити изабран замјеник предсједника странке, јер Мирко Шаровић још увијек није одлучио ко би то могао бити.

Шаровић ће Главном одбору предложити и крње Предсједништво странке у саставу Младен Босић, Вукота Говедарица, Милан Миличевић, Мићо Мићић, Немања Васић и Радо Савић, што је свега шест од 15 имена, сазнаје незванично АТВ од извора блиског странци.

Оно што је занимљиво да у Предсједништву нема никога из Бањалуке и Крајине. Формирање Извршног одбора није ни на видику, док ће Игора Остојића замијенити Зоран Латиновић.

Да о консолидације нема ништа, говори и чињеница да у Главном одбору нису звучна имена СДС попут Драгана Мектића, Соње Караџић, Дарка Бабаља, Александре Пандуревић и Маринка Божовића.

Како тврди извор АТВ, умјесто обећане консолидације, Шаровићу је изгледа циљ био Савјет министара, а СДС је тек оруђе којим се не успјева бавити поред министарског и посланичког мандата.

Шаровић је у просторије СДС у Бањалуци за два мјесеца навратио тек два пута.

Позицији у Предсједништву надао се Давор Шешић из Бањалуке којем очито нису опроштене сједаљке са Миланом Миличевићм. Шешеић такође није у ГО СДС.

(српскаинфо.цом)