Вучић: Србија није послала оружје ни Русији, ни Украјини :: Semberija INFO ::

 

Вучић: Србија није послала оружје ни Русији, ни Украјини


РИЈАД - Говорећи о спекулацијама да је Србија наводно извозила оружје Украјини, предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је ријеч о ноторној лажи.

„Србија није послала оружје ником. Србија производи и продаје муницију. Имамо много фабрика у одбрамбеној индустрији Србије. Када муницију производите, онда она увек негде заврши на ратишту или кризном светском подручју. Ми нисмо продали ниједан комад оружја, оруђа или муниције ни Русији ни Украјини. У Србији постоји тзв. дозвољени корисник и само таквим земљама Србија може да извози. Кажу да смо извезли преко Турске. Знајући да постоји могућност да део робе био послат било којој страни на ратишту, додали смо да је немогуће извозити муницију коју смо дали Турској. Шта хоћете више од нас?“, казао је Вучиć.

Вучић се налази у Катару гдје присуствује Петој Конференцији у организацији Уједињених нација.

„Већ сам имао корисне разговоре са председницом Словеније Наташом Пирц Мусар и председником Пољске Анџејем Дудом. Надам се веома добрим разговорима са емиром Државе Катар шеиком Тамимом бин Хамад Ал-Танијем, али и председницима и премијерима многих афричких и азијских земаља“, написао је предсједник Вучић на свом Инстаграм налогу buducnostsrbijeav.


Танјуг / Глас Српске