Јовичевић: Вучковић и градоначелник Петровић замјењују тезе и обмањују јавност! :: Semberija INFO ::

 

Јовичевић: Вучковић и градоначелник Петровић замјењују тезе и обмањују јавност!


Писана изјава Сретена Вучковића из Градског одјељења за пољопривреду, у којој ресорног министра у Влади Републике Српске Саву Минића пита гдје је новац за надокнаду штете од суше за пољопривреднике Семберије, класичан је примјер обмане, лицемјерја и перфидне замјене теза.

Вучковић добро зна коме треба да постави то питање – његовом шефу, градоначелнику Бијељине Љубиши Петровићу, који му је вјероватно диктирао ову писану изјаву. Градоначелник сигурно стоји иза оваквих лажних и перфидних објава, будући да двије године ради само то – вара наше грађане, обмањује и замјењује тезе, оптужујући све друге за оно што он ради – крши закон и злоупотребљава положај.

Вучковић добро зна да је градоначелник Петровић главни и једини кривац зашто пољопривредници Семберије нису добили новац од Владе Републике Српске како би дјелимично ублажили штету од елементарне непогоде – суше.

Вучковић такође зна да је градоначелник Петровић, иако је то више пута јавно од њега тражено, одбио да дјелује по одредбама члана 39. став 2. и члана 41. став 1. Закона Републике Српске о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама, те да прогласи стање елементарне непогоде – суша, чиме је злоупотријебио службени положај, те несавјесно и неодговорно поступио. Вучковићу је такође познато да би Влада Републике Српске, у складу са Законом, сасвим сигурно реаговала на одлуку градоначелника, провела одговарајуће процедуре и финансијски помогла нашим пољопривредницима.

Вјерује се да је градоначелник Петровић пољопривреднике Семберије на овај начин оштетио за најмање 2,5 милиона КМ помоћи за отклањање пољедица суше, што је био један од кључних разлога доношења одлуке о покретању опозива градоначелника Петровића.

Дакле, Вучковић је своје питање требало да постави свом шефу Петровићу, који ће свакако на то питање одговарати, ако не јавности, онда органима који су покренули истрагу против градоначелника и одговорних у Градској управи након поднесене кривичне пријаве за намјерно кршење закона, несавјесно поступање и злоупотребу положаја.

И да не заборавим: очекујем да овај одговор Вучковић и Петровић објаве на званичној страници Града Бијељине, гдје је пласирана Вучковићева изјава. Ако тако не буде, биће то још један доказ да је градоначелник Петровић приватизовао званичну страницу Града за личне потребе и промоцију, што је такође један од озбиљних разлога за његов опозив.