Почео тонути и предњи дио Фреестyлера: Не искључујемо могућност диверзије :: Semberija INFO ::

 

Почео тонути и предњи дио Фреестyлера: Не искључујемо могућност диверзије


Око 12:30 почео је тонути и предњи дио сплава Фреестyлер. Скоро половина импровизираног моста који спаја објект с обалом сада се налази под водом.

Десетак припадника полиције направило је очевид на лицу мјеста након чега су напустили Савски Кеј.
 
С времена на вријеме се из објекта чује звук налик пуцању, а претпоставља се да га производе понтони који попуштају услијед оптерећења. Упућени кажу да је сплав везан сајлама за обалу и да се не би требало догодити да објект доспије у централни дио корита ријеке, али да су сајле већ сада под великим напоном због ријечне струје и нарушене статике сплава.
 
Додатно, наводе да ће сада бити много теже извући сплав на површину и обавити остатак очевида.
 
Иначе, представници сплавара у разговору за Н1 не искључују могућност да је потонуће сплава Фреестyлер диверзија јер они имају информацију да су на том сплаву љетос постављени нови понтони те је рађен инспекцијски надзор.
 
Тај став додатно поткрепљују свједочењима појединих гостију сплава објављеним у медијима, да се прије самог потонућа у новогодишњој ноћи чула и јача експлозија.
 
Сплав Фреестyлер потонуо је у новогодишњој ноћи јер је, како наводе медији, на њему било око 600 особа, иако је имао дозволу за 220. Нико није теже озлијеђен том приликом.
 
Власник Фреестyлера, држављанин Грчке М.Љ (51) саслушан је у Трећем основном јавном тужилаштву, гдје је негирао дјело које му се ставља на терет.

(Н1)