Путин: Ситуација изузетно тешка у четири региона јужне и источне Украјине :: Semberija INFO ::

 

Путин: Ситуација изузетно тешка у четири региона јужне и источне Украјине


Руски предсједник Владимир Путин оцијенио је данас да је ситуација "изузетно тешка" у четири региона јужне и источне Украјине за које Москва тврди да је анектирала.

"Ситуација у Народним републикама Доњецк, Луганск, као и у Херсонској и Запорошкој области је изузетно тешка", рекао је Путин.

Путин је упутио видео поруку запосленима службе безбједности ФСБ, спољних обавјештајних служби СВР и службе за заштиту високих званичника ФСО, на празник тих служби у Русији, 20. децембар.

Он је похвалио рад припадника руских служби безбједности који дјелују у "новим регионима Русије", увјеравајући да "људи који тамо живе, руски грађани" зависе од њихове заштите.

Први човјек Кремља и бивши агент совјетске тајне службе КГБ позвао је на "максималну концентрацију" контраобавјештајних служби.

"Неопходно је оштро сузбити дјеловање страних тајних служби и ефикасно идентификовати издајнике, шпијуне и саботере", рекао је Путин.

Руски предсједник је у септембру саопштио одлуку о припајању четири украјинска региона (Доњецк, Луганск, Запорожје и Херсон) Русији послије локалних "референдума", које су Запад и Кијев одбацили као "фиктивне".

У новембру је Украјина вратила Херсон, главни град истоименог региона, што је представљало велики пораз Москве након вишенедјељне контраофанзиве и акција украјинских бораца иза непријатељских линија.


БЕТА / БХРТ