ВУЧЕВИЋ: ВОЈСКА СРБИЈЕ СПРЕМНА ДА ИЗВРШИ СВАКУ НАРЕДБУ ПРЕДСЈЕДНИКА :: Semberija INFO ::

 

ВУЧЕВИЋ: ВОЈСКА СРБИЈЕ СПРЕМНА ДА ИЗВРШИ СВАКУ НАРЕДБУ ПРЕДСЈЕДНИКА


Војска Србије је спремна, способна и обучена да изврши сваки задатак и наредбу предсједника Србије и врховног команданта и државног руководства, поручио је министар одбране Србије Милош Вучевић током посјете припадницима Војске у гарнизону Рашка у оквиру вјежбе "Маневри 2022".

Вучевић је припаднике Војске посјетио заједно са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, након чега је одржан састанак са најодговорнијим старјешинама Војске и обилазак јединица у касарни "Стефан Немања".
 
На састанку је закључено да је стање у јединицама на високом нивоу, да су припремљене, обучене, опремљене и да је морал на највишем нивоу, саопштено је из Министарства одбране Србије.
 
"Увјерили смо се да је Војска Србије као гарант безбједности и очувања суверенитета и независности Србије спремна, способна и обучена да изврши сваки задатак и сваку наредбу предсједника Републике и врховног команданта и државног руководства. Са поносом могу да кажем да је Војска Србије увијек тамо гдје је најодговорније и најпотребније, увијек уз свој народ чувајући своју државу", истакао је Вучевић.
 
Вучевић је током обиласка искористио прилику и да разговара са старјешинама и војницима који су га извијестили о стању у њиховим јединицама и досадашњим активностима на припреми и реализацији вјежбе.
 
Састанак је одржан са најодговорнијим старјешинама и Копнене војске и Ратног ваздухопловства и ПВО и МУП-а.
 
(Атвбл)