ДАНАС КОМЕМОРАЦИЈА У ПОТОЧАРИМА :: Semberija INFO ::

 

ДАНАС КОМЕМОРАЦИЈА У ПОТОЧАРИМА


СРЕБРЕНИЦА - У Поточарима, код Сребренице, данас ће бити одржана комеморација Бошњацима страдалим прије 24 године.

Почетак комеморативног програма најављен је за 11.00 часова.

Након обраћања званичника у комеморативној сали, делегације ће у 12.00 часова положити вијенце и одати пошту настрадалим у сакралном дијелу Меморијалног центра.

Потом ће услиједити вјерски дио комеморације и сахрана дијелова посмртних остатака 33 идентификована лица.

Посмртни остаци 33 идентификована лица довезени су у Поточаре, гдје се данас послије подне очекује долазак колоне са учесницима тродневног "Марша мира".

У Сребреници је јуче одржана и комеморативна сједница Скупштине општине Сребреница на којој је одата почаст свим невино страдалим становницима ове општине у посљедњем рату.

Комеморативни скуп у Поточарима обезбјеђиваће Полиција Републике Српске, уз подршку свих безбједносних структура у БиХ. На том подручју појачано је присуство припадника снага безбједности.

На путевима у овој регији на снази је забрана превоза експлозивних средстава ради безбједности обиљежавања 27 година од страдања Срба и 24 године од страдања Бошњака из ове локалне заједнице.

У општини Сребреница 11. и 12. јул проглашени су нерадним данима да би грађани могли одати почаст настрадалим суграђанима. У општини ће од 8.00 до 14.00 часова радити само Центар за пружање услуга грађанима у наредна два дана.

На путевима према Сребреници данас је на снази посебан режим саобраћаја ради безбједног доласка у Поточаре и повратка након комеморације.

СРНА/Независне новине