НА ПОЈЕДИНИМ ПУМПАМА ГУЖВЕ, ОЧЕКУЈЕ СЕ ДАЉИ ПАД ЦИЈЕНЕ ГОРИВА :: Semberija INFO ::

 

НА ПОЈЕДИНИМ ПУМПАМА ГУЖВЕ, ОЧЕКУЈЕ СЕ ДАЉИ ПАД ЦИЈЕНЕ ГОРИВА


Foto: Ilustracija
Цијене горива наставиле су да падају у цијелој БиХ, па тако у Републици Српској бензин кошта од 2,99 марака, а дизел од 3,19 КМ по литру. У Брчком се створила километарска колона пред једном бензинском пумпом након што је осванула цијена од 2,59 марака.

Гориво је у Српској почело је да појефтињује прије двадесетак дана, као реакција на пад цијена сирове нафте у свијету, а очекује се да ће цијене на бензинским пумпама у Српској још падати.

То је потврђено из Групације за промет нафтом и нафтним дериватима Привредне коморе Републике Српске.
 

- Тренутне цијене БМБ 95 износе 2,99-3,19, а дизел ЕД5 кошта 3,19-3,29 КМ по литру, зависно од регије. У наредном периоду можемо очекивати стабилизацију и благи пад и даље - рекао је предсједавајући Групације Драган Тришић за "Независне новине".

У поређењу са периодом прије двије седмице, литар дизела је појефтинио за 22, а литар бензина за 34 фенинга. Наиме, тада су ова горива у просјеку коштала 3,49, односно 3,39 КМ.

Иначе, грађани се надају да ће ускоро бити заказана нова сједница Дома народа Парламента БиХ који би у другом читању требао да усвоји измјене Закона о акцизама, што би значило мање цијене горива за још 50 фенинга.

(Независне)