Републичка странка Српске: „ТУЗЛАНСКА КАПИЈА ТЕРОРИСТИЧКИ АКТ МУСЛИМАНСКИХ СНАГА ПРЕМА ВЛАСТИТОМ НАРОДУ“ :: Semberija INFO ::

 

Републичка странка Српске: „ТУЗЛАНСКА КАПИЈА ТЕРОРИСТИЧКИ АКТ МУСЛИМАНСКИХ СНАГА ПРЕМА ВЛАСТИТОМ НАРОДУ“


Чланови Савјета за безбједност и борачко инвалидску заштиту Републичке странке Српске (РСС) саопштили су данас да је „тузланска капија“ терористички акт муслиманских снага према сопственом народу. 

Они су подсјетили да се „тузланска капија“ десила 25. маја 1995. године, када је страдало 77 младих људи, за шта је окривљена српска страна, односно артиљеријска јединица Војске РС. 

„Постоје бројни докази и вјештачења из медицинске, технолошке и машинске струке, а рађена је и симулација  на војном полигону у Никинцима, да су сви налази професора доктора Берка Зечевића и његовог тима који су радили прва вјештачења поводом тога, нетачна“, изјавио је Анатолиј Миловановић, члан Савјета за безбједност и борачко инвалидску заштиту РСС.  

Миловановић, доцент на правно-безбједносним предметима у Београду и бивши припадник МУП-а РС у пензији, напоменуо је да је против Зечевића прије шест година поднесена кривична пријава, а чији је епилог непознат. 

„Желимо да упозоримо јавност да је у питању ширење лажи. Нећемо више бити наивни, дјеловаћемо превентивно и много ћемо жустрије реаговати медијски и правно ако покушају нешто слично“, истакао је Миловановић. 

Према његовим ријечима, њихови налогодавци са Запада су већ то организовали у Украјини, није им прошло, а слично не треба да раде овде. 

„Они изигравају жртве да би изазвали осуду јавности њихових противника, да би измолили неку војну, политичку, економску и другу помоћ од земаља Запада. Тако је било и 1995. године“, рекао је Миловановић, коментаришући какво је његово мишљење зашто се дешава да неки народ напада сопствени.    

Бранислав Шушљик, предсједник Савјета за безбједност и борачко инвалидску заштиту РСС, изјавио је да ће Савјет и даље бити одлучан да јавност зна истину о тузланској колони и тузланској капији.

„Тузланска колона је класичан вид агресорског дјеловања муслиманских војних и полицијских снага на српску омладину и српске младе животе“, изјавио је Шушљик.  

Он је рекао да је спаљивање младих војника агресорски чин, а они мучениици. 

„Војне и полицијске снаге нису поштовали договор у вези њиховг извлачења према  Бијељини. Зато морам напоменути да је то био агресорски чин“, нагласио је Шушљик.

Говорећи о тузланској капији, Шушљик је рекао да је у питању терористички акт и злочин учињен од стране муслиманских војних снага,  а никако војни напад српских снага и војника.


Семберија инфо - З. Кусмук