ПРИВРЕДНИЦИМА 1,8 МИЛИОНА КМ :: Semberija INFO ::

 

ПРИВРЕДНИЦИМА 1,8 МИЛИОНА КМ


Foto
Министарство привреде и предузетништва Републике Српске одобрило је око 1,8 милиона КМ за 174 привредна субјекта који су исплатили увећану плату за 4.406 радника.

Привредни субјекти који су повећали плате радницима у петом обрачунском периоду (јул – децембар 2021. године) имали су могућност да до 1. марта 2022. године поднесу захтјев путем апликације „е-подстицај“. Захтјеве за подстицај за повећање плате радника, за пети обрачунски период, путем апликације је поднијело укупно 576 привредних субјеката који су повећали плате за 23.597 радника. Исплата је у току, те ће у наредном периоду бити обрађени и преостали захтјеви за подстицај за повећање плата – саопштено је из Министарства привреде и предузетништва.

Када је ријеч о дјелатностима привредних субјеката, овом подстицајном мјером су обухваћени сви привредни субјекти који послују у области производне, трговинске и услужне дјелатности, а највише интересовања су изказали привредни субјекати из прерађивачког сектора.

Подсјећају да су за прва четири обрачунска периода, од јула 2019. године до јуна 2021. године, донесена рјешења за 2.034 захтјева привредних субјеката којима су одобрено и исплаћено укупно око 22 милиона КМ. Подстицајни су исплаћени привредним субјектима у којима је повећана плата једном или више пута за око 32.000 радника, а исти послују у 45 општина и градова Републике Српске.

(Српска Инфо)