Погледајте мапу поплављених подручја у Босни и Херцеговини - 14. maj 2019. :: Semberija INFO ::

 

Погледајте мапу поплављених подручја у Босни и Херцеговини - 14. maj 2019.


Поплаве које су јучер (13.05.2019.) захватиле немали дио Босне и Херцеговине данас су наставиле правити проблеме грађанима. У појединим мјестима регистрована је стагнација па и пад водостаја, али у другим крајевима вода наставља отежавати живот људима.

Како је видљиво у приложеној мапи погођених подручја, повишен водостај забиљежен је у сливу ријеке Босне, од Зенице према сјеверу, у сливу ријеке Врбас и сливу ријеке Уне на крајњем западу Босне и Херцеговине.

За разлику од поплава 2014. године, велика промјена водостаја заобишла је шире подручје Сарајева, као и сами исток наше земље, односно Дрину и њене притоке, рачунајући и ушће Дрине у Саву, односно регију Семберије која је прије пет година била нарочито погођена поплавама.

Такођер, већи дио Тузланског кантона је остао поштеђен, као и југозапад државе, а Херцеговина традиционалнио нема проблема с поплавама када и остатак земље.

Такођер, поплаве су, по ко зна који пут, прешле ентитетске линије те су институције ових административних јединица упућене једне на друге, што сарадњу чини обавезном и може бити само добро за грађане.

Izvor: klix.ba