У ВОДЕ СРПСКЕ - САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ - 17.7.2021. ГОДИНЕ :: Semberija INFO ::

 

У ВОДЕ СРПСКЕ - САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ - 17.7.2021. ГОДИНЕ


Стање водостаја на подручју Републике Српске (17 - 19. 7. 2021.)
 
На основу расположивих прогнозних модела и извјештаја стручних служби ЈУ "Воде Српске" Бијељина, достављамо вам најновије информације о стању водостаја на подручју Републике Српске, на дан 17. јула 2021. године, са прогнозом за период 17-19. јула 2021. године:

- На сливу ријеке Уне и Сане очекује се пораст водостаја али исти не би требало да достигне коту припремног стања, изузев на прогнозној локацији Сански Мост (Сана) и Костајница (Уна) гдје би могла да буде досегнута кота припремног стања.
- На сливу ријеке Врбас очекује се пораст водостаја али без достизања коте припремног стања ни на једној прогнозној локацији.
- На сливу ријеке Босне очекује се значајнији пораст водостаја. На прогнозним локацијама на територији Републике Српске - Добој, Модрича, прогнозира се достизање коте редовне одбране од поплаве са врхом поплавног таласа 19/20. јула.
- На сливу ријеке Укрине прогнозира се пораст водостаја гдје постоји и могућност појаве бујичних поплава.
- Могућност појаве локалних бујица постоји и у сливу ријека Врбање, Сане, Рибника, Праче, Ракитнице, Жепе, и на ширем подручју Сарајева.

Стручне службе ЈУ "Воде Српске" редовно прате стање водостаја на водотоцима на подручју Републике Српске, и дјелују у складу са својим надлежностима према Оперативном плану одбране од поплава.


ЈУ ВОДЕ СРПСКЕ