Туристички потенцијали Неума презентовани у Бањалуци :: Semberija INFO ::

 

Туристички потенцијали Неума презентовани у Бањалуци


БАЊАЛУКА - Представници хотела "Вапоре", у сарадњи с Туристичком организацијом града Бањалука, презентовали су у уторак медијима, као и туристичким агенцијама града на Врбасу понуду јединог града на мору у БиХ, Неума.

Ирена Радојевић, директорица Туристичке организације града Бањалука, истакла је да се након прошлогодишњег глобалног краха туризма због пандемије вируса корона ове године назире благи опоравак.

"Ми смо у свом програму опоравка туризма предвидјели овако нешто, те смо прихватили руку представника хотела 'Вапоре' из Неума, који су први који су из ФБиХ дошли у Републику Српску да представе своје програме и садржаје", казала је Радојевићева.

Додала је да је намјера Туристичке организације града Бањалука да у наредном периоду посјети Неум, те да Херцеговини и Херцеговцима представи потенцијале града на Врбасу, како би могли да га посјете и уживају у његовим љепотама.

Даријо Маслаћ, директор продаје и маркетинга хотела "Вапоре" у Неуму, нагласио је да је посјета Бањалуци само мали знак пажње да се контакти који су остварени прошле године наставе.

"Бањалучани, којих је прошле године доста посјетило Неум, истакли су у разговору да им је Неум пружио прави доживљај и ово је био начин да им га још више приближимо. Првенствено смо дошли преко пројекта УСАИД-а 'Тактички опоравак туризма у БиХ', а циљ нам је да понудимо туристима неки додатни ангажман, односно да докажемо да нема потреба да се иде изван граница БиХ, када се исто може доживјети и у БиХ", закључио је Маслаћ.

Независне новине