КЦУС: Ниједан пацијент који је на било којој врсти подршке АЦМ 812 А респиратора није умро :: Semberija INFO ::

 

КЦУС: Ниједан пацијент који је на било којој врсти подршке АЦМ 812 А респиратора није умро


Кризни штаб Клиничког центра Универзитета у Сарајеву (КЦУС), у проширеном саставу, обавјештава јавност да ниједан пацијент који је на било којој врсти подршке АЦМ 812 А респиратора није умро.

“КЦУС са комплетним медицинским особљем већ више од годину дана води беспоштедну битку са пандемијом COVID– 19, ради очувања здравља становништва Кантона Сарајево, али и цијеле ФБиХ”, наводе из КЦУС-а.

“Резултат те борбе су хиљаде спашених живота и оправљених грађана. Желимо увјерити наше грађане да ћемо дати све од себе како би сачували њихове животе и здравље. Запрепаштени смо силином неправедних и ужасавајућих напада упућених према КЦУС. Ми смо љекари, нисмо убице”, поручују из КЦУС-а.

“Ти који нас брутално вријеђају и позивају на линч, стављајући нам мету на чело, су људи чије смо животе спашавали али и чланова њихових породица. Они ће се препознати. Нека их буде стид ако знају шта то значи. Поручујемо им да ћемо њихове прљаве планове, уз сву надљудску борбу са COVID– 19, осујетити подношењем кривичних пријава и позивањем надлежног тужилаштва да их промптно процесуирају. Нећемо се измаћи пред оволиком количином зла и обједа, нити грубим кршењем кодекса професионалног понашања неких медија и политичара”, стоји у саопштењу.

Како наводе из КЦУС-а, такво понашање инкриминирано је одредбом члана 363 Ст. 2 Кривичног закона ФБиХ.

“Напомињемо да су методе које се користе отворено хушкачке и испуњене говором мржње, да изазивају страх и панику код грађана који су већ исцрпљени пандемијом COVID– 19.

Позивано грађане да остану мирни и да се придржавају свих прописаних мјера како би наша заједничка борба са пандемијом била још успјешнија. У тој борби КЦУС и наше храбро и вриједно особље, као и до сада, дават ће све од себе.

Ми позивамо министра Вранића да сутра дође у КЦУС на састанак у 9 х са анестезиолозима из КЦУС али и свим осталим упосленицима који учествују у лијечењу COVID– 19 болесника”, наводи се у саопштењу Кризног штаба КЦУС.

ФЕНА / БХРТ