У Српској се отварају баште кафића, ученици нижих разреда крећу у школу :: Semberija INFO ::

 

У Српској се отварају баште кафића, ученици нижих разреда крећу у школу


БАЊАЛУКА - Влада Републике Српске је данас усвојила измјене Закључка о спровођењу епидемиолошких мјера чиме се од сутра дозвољава рад угоситељских објеката, под одређеним условима, а дјеца нижих разреда се од уторка враћају на физичку наставу.

Од сутра 4. априла па до 8. априла ће у РС бити дозвољен рад угоститељским објектима на отвореном простору, односно бит ће могуће послуживање хране и пића у вањском простору објекта уколико је отворен бар са три стране.

Од 8. априла ће бити у потпуности дозвољен рад угоститељских објеката, наравно уз поштивање епидемиолошких мјера. С обзиром на то да је у петак речено да ће мјере затварања угоститељских објеката остати до 12. априла, ове измјене представљају ублажавање рестрикција.

Рад је дозвољен до 22 сата.

У школе ће се од уторка 6. априла у РС вратити ученици од првог до петог разреда основне школе, док ће дјеца која похађају остале разреде у основним школама наставити онлине школовање, као и до сада. Исти случај је и са средњим школама и универзитетима којима је још увијек рад забрањен.

Независне новине