Богић Богићевић одустао од кандидатуре за градоначелника Сарајева :: Semberija INFO ::

 

Богић Богићевић одустао од кандидатуре за градоначелника Сарајева


Фото - Анадолија
САРАЈЕВО - Богић Богићевић писмом предсједнику СДП-а Нермину Никшићу повукао је своје име из изборне трке за градоначелника Сарајева.

Свему је претходила данашња сједница Градског вијећа.

Богићевић на почетку обавјештава Никшића о неопозивој одлуци да повучем кандидатуру за градоначелника Сарајева.

"Она је очигледно постала камен спотицања у коалиционим односима Четворке, која је тим поводом показала евидентно нејединство на данашњој сједници Градског вијећа Сарајева. То нејединство својеврсна је порука да, унутар Четворке, нисам пожељан кандидат за поменуту одговорну функцију", пише он.

"Не желим да се ваши међустраначаки односи нарушавају због мене, додаје, нити желим да се моје име користи у недоличним политичким и изборним играма, на шта је личила данашња сједница Градског вијећа Сарајева. Захваљујем се Социјалдемократској партији на повјерењу које ми је указала кандидовањем за градоначелника главног града Босне и Херцеговине. Посебно се захваљујем оном дијелу јавности који ми је исказао велику подршку и поштовање. Нажалост, не мојом кривњом, њихова очекивања су изневјерена. Моју одлуку не мислим шире образлагати нити даље јавно коментарисати", закључио је у свом писму Никшићу несуђени градоначелник Богић Богићевић, преноси Кликс.

Независне новине