СНСД ПОДНИО КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ ЧЛАНОВА ЦИК-А И СУДИЈА :: Semberija INFO ::

 

СНСД ПОДНИО КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ ЧЛАНОВА ЦИК-А И СУДИЈА


СНСД поднио Тужилаштву БиХ пријаву против чланова Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ и судија Суда БиХ, потврдио је за “Глас Српске” Марко Шукало, савјетник за правна питања лидера СНСД-а Милорада Додика.

Став СНСД-а је, како је појаснио Шукало, да је ЦИК БиХ доносећи одлуку о поништењу избора у Добоју и Сребреници прекршио неколико закона те  одлуку засновао на политичким мотивима усмјереним против Републике Српске. На том правцу је, каже, остао је и Суд БиХ, који је потврдио ранију одлуку ЦИК-а.

- Ријеч је о једној, обједињеној кривичној пријави која се односи на шест чланова ЦИК-а који су гласали за одлуке које се тичу Сребренице и Добоја, те троје судија Суда БиХ који су у Апелационом одјељењу одбили жалбе које смо упутили на ранију одлуку ЦИК-а. Наше жалбе су биле основане јер је ЦИК приликом доношења одлуке о поништавању и понављању избора у Добоју и Сребреници прекршио неколико чланова из неколико закона. То су грешке процесно-правне и материјално-правне природе и уопште није потпуно утврђено чињенично стање. И поред тих чињеница, и Апелационо одјељење се оглушило о нашим наводима и нису усвојили жалбе. Тако да нам ништа друго не преостаје осим да се правним средствима даље боримо за правду - истакао је Шукало.

(глассрпске.цом)