ФБИ упозорава на оружане протесте пред Бајденову инаугурацију :: Semberija INFO ::

 

ФБИ упозорава на оружане протесте пред Бајденову инаугурацију


ВАШИНГТОН - Амерички Федерални истражни биро (ФБИ) упозорио је да су у Вашингтону и главним градовима још 50 савезних држава САД планирани оружани протести пред инаугурацију изабраног америчког предсједника Џозефа Бајдена, која је планирана за 20. јануар, јавила је агениција Еј-Би-Си њуз.

Позивајући се на лист америчке агенције за спровођење закона, дописник Еј-Би-Си њуза објавио је на Твитеру да је "идентификована оружана група" саопштила да планира да путује у Вашингтон у суботу, 16. јануара, и да ће подићи устанак уколико неко покуша да смијени одлазећег предсједника САД Доналда Трампа.

Представници ФБИ нису били доступни да прокоментаришу наводе америчког новинара.

Одобрено ангажовање 15.000 војника за инаугурацију

Америчка Национална гарда овлашћена је да ангажује до 15.000 војника у Вашингтону, Округ Колумбија, ради подршке инаугурацији изабраног предсједника САД Џозефа Бајдена, изјавио је директор Бироа Националне гарде (НГБ) генерал Данијел Хокансон.

Он је новинарима у Вашингтону рекао да се очекује да ће 10.000 војника бити у том граду до суботе, 16. јануара, и да ће се НГБ усредсриједити на подршку на пољу безбједности, логистике и комуникација.

​Срна / Независне