ПРЕМИНУО МИТРОПОЛИТ ЦРНОГОРСКО - ПРИМОРСКИ АМФИЛОХИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ПРЕМИНУО МИТРОПОЛИТ ЦРНОГОРСКО - ПРИМОРСКИ АМФИЛОХИЈЕ


Митрополит црногорско-приморски Амфилохије преминуо је од посљедица коронавируса. Митрополит Амфилохије преминуо је у 83. години у Клиничком центру Црне Горе. Амфилохију је 6. октобра дијагностификован коронавирус, када је и примљен у Клинички центар Црне Горе.

Његово здравствено стање се у међувремену поправило, а 20. октобра резултати рађених тестова су показали да је негативан на коронавирус.

Међутим, ситуација се нагло погоршала јуче, када је примијећено отежано дисање.

-У петак 30. октобра у 8 часова и 20 минута, у Клиничко Болничком Центру Црне Горе, послије примања Свете Тајне Причешћа, упокојио се у Господу Високопреосвећени Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-приморски и Егзарх светога трона Пећкога г. Амфилохије. О свим другим детаљима у вези са сахраном високопреосвећеног Митрополита јавност ће бити ускоро обавијештена. Вјечан спомен и Царство Небеско", саопштено је из Митрополије.

Начелница пулмолошке клинике Клиничког центра Црне Горе, др Јелена Боровинић Бојовић, касно синоћ је појаснила да је до наглог погоршања Амфиловијевог здравља дошло због развијања пнеумомедиастинума као посљедице обостране дифузне упале плућа узроковане коронавирусом, као и посљедицом дуготрајне оксигене терапије.

Она је тада казала да је Амфилохијево стање озбиљно, и да је након урађеног скенера плућа и плућних артерија и напредовања респираторне инсуфициенције интубиран и постављен на мод инвазивне вентилације.

Семберија инфо