СРЕБРЕНИЦА: ПРОНАЂЕН ЗАСАД ИНДИЈСКЕ КОНОПЉЕ, УХАПШЕНА ЧЕТИРИ ЛИЦА :: Semberija INFO ::

 

СРЕБРЕНИЦА: ПРОНАЂЕН ЗАСАД ИНДИЈСКЕ КОНОПЉЕ, УХАПШЕНА ЧЕТИРИ ЛИЦА


Foto: PU ZVORNIК
Припадници Полицијске управе Зворник, у сарадњи са Управом Министарства унутрашњих послова Републике Српске за организовани и тешки криминалитет, пронашли су на подручју општине Сребреница засад са 80 стабљика индијске конопље и ухапсили лица чији су иницијали Б.М, С.О, М.Ј. и М.Т.

Засад је пронађен у удаљеном сребреничком селу Радошевићи, у оквиру оперативне акције "Плантажа 2020".

Полицајци су, на основу прикупљених оперативних сазнања да се на подручју Сребренице налази засад индијске конопље, предузимајући активности на расвјетљавању кривичног дјела и идентификацији осумњичених, у непосредној близини засада затекли лица Б.М. и С.О, оба из Сребренице, која су ухапсили.

- Због сумње да се у везу са извршењем овог кривичног дјела могу довести мушкарци М.Ј. и М.Т, који су држављани Србије, и они су лишени слободе - саопштено је из Полицијске управе Зворник.

Током увиђаја изузете су откривене стабљике висине од 90 до 220 центиметара, а приликом претреса објеката и возила која су користили осумњичени пронађени су предмети који ће послужити као докази у кривичном поступку.
Након криминалистичке обраде, лица Б.М. и С.О. су јуче, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу неовлашћена производња и промет опојних дрога, предата у даљу надлежност Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, док су лица М.Ј. и М.Т. пуштена на слободу и против њих слиједе даље мјере и радње с циљем документовања овог кривичног дјела.
 
(СРНА)