ПОЧЕЛА ЖЕТВА ЈЕЧМА У СЕМБЕРИЈИ: Пали први откоси :: Semberija INFO ::

 

ПОЧЕЛА ЖЕТВА ЈЕЧМА У СЕМБЕРИЈИ: Пали први откоси


Иако се са жетвом јечма у Семберији требало сачекати још који дан, због најављених киша ове седмице, јуче су комбајни ушли у њиве. На имању Бранка Говедаревића и Жељка Манојловића из Средње Чађавице овршен је јечам.

- Могло се сачекати још неки дан, али како су метеоролози најавили кише током цијеле седмице, онда сам одлучио да се нема шта чекати, јер ако још налети и каква олуја са градом, јечам би био овршен без комбајна'', каже Жељко Манојловић и наглашава да је зрно доброг квалитета и што је најважније није велики проценат влаге.



Да комбајнери могу имати проблем са машином и кваровима то је нормално, али да се одмах први дан жетве комбајн поквари, то је баш пех. То се десило једном комбајнеру кога смо затекли на њиви у Чађавици. На питање да ли се ради о озбиљнијем квару, љутито су нам одговорили да не желе ништа да коментаришу и да им је намјера да што прије поправе квар и да одраде домаћину посао прије кише.

Подсјећамо, према подацима Одјељења за пољопривреду у Градској управи на подручју Семберије јесенас је засијано 11.600 хектара пшеницом, а јечмом 2.700 хектара.

Семберија инфо - В. Зеленовић