СТУДЕНТ ДАНИЛО МИЋИЋ ОД МАЛИХ НОГУ ОБОЖАВА ЦРТАЊЕ: Таленат који се не може оспорити :: Semberija INFO ::

 

СТУДЕНТ ДАНИЛО МИЋИЋ ОД МАЛИХ НОГУ ОБОЖАВА ЦРТАЊЕ: Таленат који се не може оспорити


Данило Мићић, студент треће године Правног факултета Универзитета Источно Сарајево - Одјељење у Бијељини, има несумњив дар за цртање и за израду портрета. Таленат је, како сам истиче, наслиједио од мајке која се, такође, бави ликовном умјетношћу.
 
Данило истиче да је самоук, те да је од малих ногу волио цртати. До сада је нацртао велики број портрета глумаца, славних личности и на десетине портрета обичних људи.
 
-Према некој мојој евиденцији, нацртао сам стотињак портрета. Већину њих сам продао или поклонио. Што се технике тиче, претежно радим обичним графитом, повремено користим угаљ и бијелу оловку на црном папиру. Немам неких великих планова. Фокусиран сам на студије и постепено усавршавање вјештине цртања. Сматрам да треба још пуно тога да научим”.



Данило каже да је похвале за свој рад до сада добијао од мајке, али и од ликовног умјетника и педагога Стјепана Тонковића.

-Тонковић ми је рекао да сам на добром путу, али да, наравно, има још пуно простора за побољшања. Обично проводим десетак сати на изради једног портрета, све зависи од величине формата и детаља на које треба обратити пажњу. Од тежих, али инспиративних радова, истакао бих портрет Достојевског, због величине и димензија портрета, као и портрет глумца Данила Бате Стојковића. Осим што сам до сада искључиво цртао портрете људи, дешавало се да ми траже да им нацртам кућне љубимце, иако у тој области и нисам толико стручан”.
 
Данило каже да га, осим студирања и цртања, интересује и музика. Покушава, како каже, да научи свирати гитару, а жеља му је да научи свирати и неке друге инструменте.

-Данас је пуно лакше набавити опрему и прибор за  разне облике умјетничког изражавања, поготово за цртање. Уз помоћ интернета пуно лакше се учи. Млади умјетници имају прилику да се на тај начин представе цијелом свијету, што је некада било незамисливо. Сматрам да данас млади људи имају пуно веће шансе да успију у животу. Ипак, модерне комуникације се могу посматрати и као двострани мач, с једне стране пружају многе олакшице и могућности, док, с друге стране, имају и неке своје негативне ефекте, јер одвлаче младе људе од суштине живота, лоше утичу на менталитет и радне навике младих”, истиче млади портретиста Данило Мићић.    


Semberske novine - Semberija info