КО ЈЕ ОТАЦ ЗЛАТАНА ИБРАХИМОВИЋА: Кад Шефик запева, настаје ршум у кафанама у Босни! Песму посветио родној Бијељини. :: Semberija INFO ::

 

КО ЈЕ ОТАЦ ЗЛАТАНА ИБРАХИМОВИЋА: Кад Шефик запева, настаје ршум у кафанама у Босни! Песму посветио родној Бијељини.


Шефик Ибрахимовић под старе дане гради каријеру певача народне музике, а највећи хит му је "Сине мој, Злато, Златане". Кафана и алкохол га својевремено коштали и развода од Ибрине мајке Јурке.
Ако сте се питали ко је и шта је отац Златана Ибрахимовића, једног од најбољих фудбалера данашњице, ево и одговора!

Зове се Шефик, презива - логично Ибрахимовић, а под старе дане прави каријеру певача народне музике! Веће успехе и бољи штимунг има у балканским кафанама по целој Европи него на Јутјубу, где његов канал прати неколико хиљада фанова народњака.

Шефик, познат и по надимку Кинко, посветио је две песме Златану (Сине мој, Злато, Златане), родној Бијељини (Лијепа си, Бијељино) и Босни (Враћам ти се, Босно), а први снимак датира из 1991. године, када је гостовао на ТВ Сарајево с песмом "Тешко је вољети".

Иначе, Шефик је одувек волео кафану, а уз њу и алкохол, због чега се распао брак с Ибрахимовићевом мајком Јурком. Златан је каријеру почео у тиму МБИ заједно са својим шведским вршњацима, да би се после неколико година преселио у тим ФБК Балкан. Разлика између два клуба је била драстична и стварали су је очеви на трибинама. Док су очеви играча у МБИ давали подршку узвицима "Ајмо, момци. Добро је!", дотле су у новом клубу очеви псовкама чашћавали
своју децу.

- Викали су;:"Је*ем ти матер у пи**у!" Мислио сам, одлично, баш као код куће. Овде ми је добро. Он није гледао моје утакмице, нити ме охрабривао са школом. Он је имао своје пијанчење, свој рат и своју југословенску музику - написао је Златан у аутобиографији.

Ипак, такав став оца према сину није се задржао заувек! У једном тренутку се код Шефика догодио преокрет и од тоталне небриге постао је посвећени отац и највећа подршка сину. Пратио је сваки његов тренинг, резао новинске чланке, гледао све утакмице. Тај однос се сачувао до данас!