УРЕДИТЕ ЦВЈЕТНИ КУТАК У ДВОРИШТУ :: Semberija INFO ::

 

УРЕДИТЕ ЦВЈЕТНИ КУТАК У ДВОРИШТУ


Ако сте креативни и желите да направите нови кутак са биљкама и цвијећем у дворишту, узмите стват у своје руке и направите то сами.

Прво морате да осмислите гдје и шта желите, коју површину, како би то требало да изгледа када све буде готово, а онда можете кренути у набавку биљака и цвијећа.

Што се тиче понуде у Бијељини, на зеленој пијаци можете да набавите скоро све што вам је потребно, а уколико и не пронађете неке биљке, имате и неколико расадика и мањих произвођача украсних биљака по бијељинским селима, Патковачи, Љесковцу, Трњацима…

Цијене се крећу од 0,5 КМ до три КМ за једногодишње цвијеће, док  цијене вишегодишњих биљака и цвијећа иду од пет КМ па на више.
 

Украсне тује, којих има велики избор од класичних разних величина, патуљастих до оних јако декоративних са већ обликованим куглицама у нивоима и спиралним, коштају од пет КМ до 35 КМ.

Када набавите све што вам је потребно, оцртајте површину коју прву морате да обрадите уз помоћ ашова и извадите сву траву са жилицама, а онда земљу уситните до нивоа као да је тек купљена.

Онда се прелази на садњу биљака и цвијећа како сте замислили. Важно је да цвијеће и биљке редовно залијевате како би добиле довољно влажности јер су тек посађене.

Уживајте код куће и у дворишту, не каже се случајно срце је тамо гдје дом!.

Семберија инфо (З.Кусмук)