НАПИТАК ПРОТИВ АЛЕРГИЈА, ОСТЕРОПОРОЗЕ И СЛУЖИ КАО АНТИБИОТИК, АЛИ СА 3 НАМИРНИЦЕ НЕ СМЕ ДА СЕ МЕША :: Semberija INFO ::

 

НАПИТАК ПРОТИВ АЛЕРГИЈА, ОСТЕРОПОРОЗЕ И СЛУЖИ КАО АНТИБИОТИК, АЛИ СА 3 НАМИРНИЦЕ НЕ СМЕ ДА СЕ МЕША


Већина људи када се помене кефир, сети се јогурта, међутим мали број њих заправо зна да је кефир одлично средство које се може користити за јачање имунитета и скидање килограма.

Кефир представља млечни производ који се добија ферментацијом млечног шећера. У кефиру се за разлику од јогурта, јављају кефирне гљиве. Кефирне гљиве представљају мале кефирне гљиве које својим изгледом имају сличности са карфиолом. Ове гљиве су још познате и под називом "тибетанске гљиве". Кефир води порекло из Југоисточне Азије и Источне Европе.

Кефир се може корисити у разне сврхе. Ова намирница може се користити као антибиотик, за астму и алергије, у борби са остеопрорзом, препоручује се да га користе особе које су нетолерантне на лактозу.

Кефир као антибиотик

Кефир има антибиотска својства и има способност да се бори против инфекција, а такође може да умањи развој штетних бактерија као што су Ешерихија коли, Салмонела и друге. Он је богат млечном културом Лацтобациллус кефири која у многоме помаже у борби против микроорганизама.

Кефир против астме и алергије
Кефир против остеропорозе

Кефир је богат калцијумом и стога је добар за регенерацију и очување здравља костију и нарочито појаве остеропорозе, а такође се може рећи да је кефир добар и за спречавање настанка одређених тумора у телу. Кефир за мршављење.

Кефир се такође врло добро показао и код мршављења и дијета. Вероватно сте некада чули за кефир дијету. Постоји неколико варијанти кефир дијете као што су моно- кефир дијета ивоћна кефир дијета.

Код моно- кефир дијете, кефир је једина намирница коју ћете пити у току дијете. Пије се око 1,5 литара овог напитка у периоду од 3 дана. Потребно је да водите рачуна о томе да имате редовне оброке и да Вам оброци буду у једнаким интервалима један од другог. Ипак колико год да је ова намирница здрава, није препоручљиво да константно једете само једну намирницу, стога је ова дијета краткорочна. Уз помоћ ове дијете можете изгубити неколико килограма за краћи временски период.

Воћна кефир дијета, представља другу врсту дијете која је мало сложенија од моно-кефир дијете, јер се поред кефира може користити разно воће. Ова варијанта сматра се мало бољом јер током ње можете унети више хранљивих материја. Најпрепоручљивије је комбиновати је са јабукама. Однос ове две намирнице је 1:1 што значи да на 1 литар кефира морате појести 1 килограм јабука у току једног дана.

Још једна битна напомена за оне који желе да смршају кефир дијетом. Забрањено је да комбинујете кефир са грејпфрутом, бананама или краставцем, јер једноставно нису добри за здравље када се користе у комбинацији.

(B92)