О фестивалу дјечије музике „Дјеца пјевају Семберији“ Бијељина :: Semberija INFO ::

 

О фестивалу дјечије музике „Дјеца пјевају Семберији“ Бијељина



Фестивал дјечије музике „Дјеца пјевају Семберији“ Бијељина је традиционални Фестивал који се након паузе вратио у Бијељину и опет омогућио дјеци основних школа на подручју Бијељине, Угљевика и Лопара да учествују и да имају прилику да искажу свој таленат. Фестивал организује Дјечији културни Центар Бијељина под покровитељством града Бијељина. Дјечији Културни Центар Бијељина, поред овог Фестивала, пуних 20 година организује Фестивал дјечије музике „Дјечија машта може свашта“ Брчко под покровитељством Владе Брчко Дистрикта на дан Брчко Дистрикта.



Ове године у Бијељини у склопу Фестивала биће одржано такмичење из ликовног и литерарног стваравлаштва под називом „Чаролија боја и писане ријечи“ где  такодје учествују основне школе на подручју града Бијељина,Угљевик и Лопаре.

Концепт Фестивала да поред такмичара који ће учествовати као извођачи пјесама из основних школа на поменутим подручијима буду укључене плесне групе које припремају кореографију уз пјесму који њихови школски другари изводе као и школски хорови тако да што више дјеце буде укључено на овај Фестивал.Као што смо  претходно навели ове године неће бити изостављени ни талентована дјеца из ликовног и литерарног стваравлаштва.

Циљ Фестивала -Полазећи од чињенице да је развијање креативних способности и њихова афирмација од посебног значаја у процесу образовања и васпитања дјеце, овај Фестивал окупља даровиту дјецу различите језичне и вјерске припадности, што је од значаја за развијање узајманог разумијевања и толеранције.



ТЕРМИНИ

Право учешћа имају дјеца узраста од I до IX разреда основне школе са подручија Бијељине,Угљевика,Лопара и Пелагићева. Све основне школе су добиле детаљно обавештење о такмичењу.

- Прва аудиција вокалних солиста ће се одржати 17.10.2023 године у галерији ЦЗК “Семберија” са почетком у 11 часова,

- Завршна аудиција ће се одржати 31.10.2023 године у галерији ЦЗК “Семберија” са почетком у 11 часова,(дјеца која су прошла прву аудицију)

- радове за такмичење из ликовног И литерарног стваравлаштва “Чаролија боја писане ријечи” се шаљу до 02.11.2023 године на билетарницу ЦЗК “Семберија” од 07ч до 20ч,

- Додјела награда из ликовног I литерарног стваравлаштва ће се одржати 11.11.2023 године  у галерији ЦЗК “Семберија” са почетком у 11 часова,

- Генерална проба Фестивала “Дјеца пјевају Семберији” Бијељина 2023 ће се одржати у 14:30 часова у великој Сали ЦЗК “Семберија”,

- Гала концерт почетак Фестивала “Дјеца пјевају Семберији” Бијељина 2023 почиње у 17 часова у великој Сали ЦЗК “Семберија”.



Организатор Фестивала Дјечији Културни Центар Бијељина

Умјетнички директор Фестивала и предсједник стручног жирија је композитор Јован Адамов

Водитељ програма Бранимир Росић Летећа Гитара

Извршни продуцент Фестивала Благиша Николић

 

Дјечији Културни Центар Бијељина