ДР МИЛАНУ ТОДОРОВИЋУ У ТРШИЋУ УРУЧЕНА НАГРАДА “ДР ДРАГА ЉОЧИЋ” :: Semberija INFO ::

 

ДР МИЛАНУ ТОДОРОВИЋУ У ТРШИЋУ УРУЧЕНА НАГРАДА “ДР ДРАГА ЉОЧИЋ”


Доктору Милану Тодоровићу, специјалисти опште хирургије у ЈЗУ Болница “Свети врачеви” Бијељина, Српска краљевска академија научника и умјетника вечерас је у Научно образовном центру „Вук Караџић“ у Тршићу додијелила награду “др Драга Љочић” за велики допринос у лијечењу, хуманитарном раду, родољубљу и човјекољубљу.
 
У образложењу се истиче да је “др Тодоровић млад, а већ доказан као врсни љекар - хирург, који не гледа да ли пацијент има пет или 105 година, ни ко је и шта је и да је такав био од почетка каријере. Човјек који зна знање, али и плијени човјекољубљем...”.
 
“Велика је част примити овако значајно признање која носи име великог љекара и хуманисте. Признање је потврда да је иза мене добар рад, али и подстрек за даљи рад, напредовање и залагање. Захваљујући подршци нашег менаџмента, на челу са директором проф.др Златком Максимовићем, свим младим љекарима у бијељинској болници омогућено је усавршавање у иностранству , као и суфинансирање постдипломских студија,” изјавио је др Тодоровић.
 
Др Милан Тодоровић је запослен у бијељинској болници од 2011. године, специјализацију из области опште хирургије завршио је 2017. у Београду. Прошле године је боравио у Швајцарској на стручном усавршавању у једној од најпрестижнијих клиника Кантонсспитал Wинтертхур гдје је стекао нова искуства у области хирургије дебелог цријева.